Fotografen.dk Onsdag 16. juni 2021 kl. 17:28


Ambjørn Happy
fotograf & journalist,djh
8000 Aarhus C
Tlf. +45 26 13 41 11

Kontakt fotograf Aarhus Priser hos fotografen

Fotografi Video Aarhus 1. Hverdagen 2. Scenekunstfoto 3. Portrætfoto 4. Kunstfoto 5. Modefoto


Video­journalisten i Aarhus

Journalistisk video til dig der er glad for kunst og kultur. Video er den hurtige måde at kommunikere på, når vi vil dele nyheder med verden. Fremfor at skrive kan vi hurtigt lave en video til facebook, hjemmeside, instagram, twitter og så videre. Det er nemt.

5 tips fra video­journalisten

God video tager de stærke værktøjer fra tv, radio og aviser. Det handler om at vinkle nyheden, god lyd og interessante billeder.
Her er nogle tips til dig, der selv vil lave virksomhedens video.

1) Lyden
Lyden er det vigtigste i video. Når lyden er i orden fokuserer vi på billederne. Halter lyden, er den utydelig eller har fejl, kan flotte billeder ikke redde videoen.

2) Reality holder fast i seeren
Hellere sige noget overraskende, end super forventeligt. Din video skal være som en samtale mellem venner. Som et godt show. Video skal overraske, fordi video skal primært holde fast i opmærksomheden.

3) Du sælger hver gang
Al kommunikation handler om salg. Din video sælger din virksomheds produkt. Derfor kan vi fokusere på call to action. Hvad skal der ske, når videoen slukkes? Hvad er dens salg? Troværdighed, tilbud, bonding, PR, branding?

4) Fortæl en god historie
Du kan fortælle en god historie, og her et et eksempel: Vi skal sælge en ny plæneklipper, og vi anvender en love-story: Den flotte fyr kommer ind i restauranten, hvor han ser en dejlig kvinde. Deres øjne mødes. Hun smiler, kigger ned i bordet. Hendes mand slubrer, når han spiser suppen. Hun ser op på den flotte fyr. Pludselig rejser hun sig op og går hen til ham.

Brug nu den love-story når du skal sælge en ny plæneklipper. Eksempel: Plæneklipperen længes efter at bo i et hus hvor den bliver behandlet godt, et sted hvor den bliver værdsat. Vi ser den stå i et hjørne af det mørke og støvede værksted, halvt tildækket af haveredskaber. Naboen kommer forbi og låner en rive. Han kigger medfølende på plæneklipperen. Nat. Da det bliver tidligt om morgenen stikker plæneklipperen af, den triller over til naboen og stiller sig på hans græsplæne. Naboen kommer ud og bliver overrasket, men så smiler han og begynder at klippe sin græsplæne mens fuglene synger. I baggrunden kommer hans kone ud på terrassen. Hun ser spørgende ud. Naboen slipper plæneklipperen som fortsætter alene mens han går over til konen for at sige godmorgen.
"Plæneklipper X3000, mere intelligent end de fleste."

5) Hellere flere små hurtige videoer, end én kæmpe
Lav din video hurtigt. Så har du råd til at lave et forsøg mere, hvis den første video kunne blive bedre. Undgå tunge videoproduktioner, hvor for mange mennesker holde møder og blander sig i din research, optagelser og klip, redigering, ændringer.
Tag ejerskab for din video, men lad andre se den og lyt til deres kommentarer.

Tips om videoteknik

Tekniske specifikationer på video
- Den færdige video til internettet er HD eller UHD.
- Kvaliteten bliver bedre hvis kameraet optager i en højere opløsning end den færdige videos opløsning.
- Interviews bliver bedre med en mikrofon til at sidde på den der taler, en lavalier mikrofon.
- Redigering går hurtigere med kraftige harddiske, godt med ram på computeren og et simpelt videoprogram.
- Lyden vinder med en mixer og en god stationær mikrofon til speak.
- Tjek rettigheder ved anvendelse af musik, video eller billeder fra nettet.Ambjørn Happy
fotograf & journalist, djh
Aarhus
Tlf. +45 26 13 41 11
[email protected]Fotografen.dk Fotografi Video Aarhus Hverdagen Scenekunstfoto Portrætfoto Kunstfoto Modefoto Freelance fotograf i Aarhus Videojournalisten i Aarhus


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Fotografen.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.235.173.155 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Fotografen.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside.
Kontakt Ambjørn Happy


Fotograf Aarhus


Fotografen.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 sekund